Otomobil sürmek sadece bir ihtiyaç değil bir keyif işidir. Özellikle de bir Audiniz varsa o zaman bu keyfi sonuna kadar sürdüreceksiniz demektir. Çünkü Audiler pahalı olmasının yanı sıra lüks otomobillerdir. Bunun içinde Audi sahipleri bu konforlarının devam etmesini ve araçlarının kendilerine daha büyük masraflar açmamasını istiyorsa mutlaka bakımlarını düzenli bir şekilde yaptırmaları gerekir. Carringo Merkez Servis Audi markasına ait tüm modellerin bakımlarını yapabilecek teknik donanıma ve personele sahiptir. 

Audi araç bakım takvimini anlatırken bunu gruplandırarak yapmanın daha mantıklı olduğunu duşunduk. Bunun içinde ilk olarak önleyici bakımları hakkında bilgi verelim istedik.

Önleyici Bakım

Otomobillerin kullanım suresi içerisinde en iyi performansı gösterebilmeleri için periyodik bakımlarını yaptırmak çok önemlidir. Ancak Audi araçlarının bazı modellerinde mutlaka dikkat edilmesi gereken bir takım takvimler vardır. Bunun içinde aracınızın ne zaman bakıma girmesi gerektiğini bilmeniz gerekiyor. Audi sahiplerinin büyük bölümü bunu bilirler ancak bu zamana kadar ilk kez bir Auidi sahibi olanlarında öğrenmesi şarttır. 

Önleyici bakımlar aracın yağının, filtrelerinin değişim zamanlarıdır. Bu aslında her otomobil için geçerli olan bakım takvimidir. Aracınızın ne zaman bu bakıma alınması gerektiği ise kullanma kılavuzunda belirtilmiştir. Eğer ki kılavuz elinizde yoksa o zaman internetten ya da servisimize gelerek detaylı bilgiler alarak da öğrenebilirsiniz. Aracınızdan en iyi performansı alabilmek için mutlaka dikkat etmelisiniz.

Önleyici bakımların özelliği aracınızda aniden karşılaşabileceğiniz ancak ciddi sonuçları olabilecek masraflardan kurtulmanızı sağlamaktır. Carringo Merkez Servis sizin için en uygun Audi araç bakım takvimi oluşturarak planlamanızı yapacaktır. 

Audi Arabaların Bakım Periyotları

Öncelikli olarak aracınızın 10 bin km bakımlarının yapılması gerekiyor. Bu bakımda aracın her parçasın en iyi şekilde çalışıp çalışmadığının anlaşılması gerekir. Bunun içinde kayışlar, lastikler, süspansiyon, direksiyon, şanzıman ve frenler kontrolden geçirilir.

30 bin km bakımında ise genel olarak kontrollerin yapılması sağlanır. Bu kontrolde aracın fren hidroliği değiştirilir ve bundan sonra her 20 bin km’de aynı şekilde yapmanız gerekir. Frenler bir sürücü için en önemli güvenlik prosedürüdür. 

40 bin bakımda ise aracın motoruna göre hava filtreleri, buji ve yakıt filtrelerinin değişimi yapılması gerekir.